„Нека спектакълът продължи“ е мотото на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново, чието 24-о издание ще се проведе от 23 до 27 юли. Над 180 чуждестранни изпълнители и близо 200 български участници ще представят в старопрестолния град културата, традициите, обичаите, песните, музиката и танците от шест държави.
12 са ансамблите и групите от България, Мексико, Египет, Турция, Северна Македония и Грузия, които ще зарадват публиката във Велико Търново всяка вечер от 23 до 27 юли на сцената на Летния театър. Концертите и спектаклите са от 20,00 ч. и са със свободен вход, казаха на пресконференция Нелина Църова от дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ и организаторите Емил Павлов и Стилияна Йоргова.
Откриването на Международния фолклорен фестивал е в събота /23 юли/ от 18,00 ч. с дефиле по главната улица „Васил Левски“ и представяне на участниците пред сградата на общината.
Събитието е организирано от Национална секция за България на CIOFF – Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, с подкрепата на Община Велико Търново. За изминалите 23 години в старопрестолния град са гостували близо 300 групи, състави и ансамбли от 116 държави, разположени на 5 континента. 615 000 зрители са наблюдавали концертите, чийто общо брой е над 630.