Изложба, посветена на император Николай Втори и царското семейство, ще бъде открита в Регионална народна библиотека „П.Р. Славейков“ във  Велико Търново на 16 септември 2022 г. Изложбата е под надслов „Да се отречем от стария мит” и ще може да бъде разгледана до 30 септември. Организатор на събитието е Творчески колектив „Утринна звезда”.Експозицията съдържа над 60 фотографии на император Николай Втори и царското семейство, както и снимки от Руската империя от времето на неговото управление. Фотосите са придружени от специално подбран текст, за да може експозицията да се превърне в уникален разказ за последното царско семейство от династия Романови и за сложната епоха в Русия, започнала в началото на миналия век.

Съществена част от мероприятието представляват включените прожекции на филми и лекции, свързани с истинските факти от историята и събитията от времето на управлението на Николай Втори.
Посетителите на изложбата ще могат да видят и няколко документални филма, които са уникални по своето съдържание и преведени на български език. Те са изготвени на база на разсекретени данни от архивите на Руската федерация и хвърлят нова светлина върху едни смутни за Русия години. Първата прожекция ще е на 16 септември – това е филмът „Оклеветеният Цар. Истината за последния руски император“ на режисьора Сергий Алиев.

Почти всяка вечер от 16-ти до 30-ти септември посетителите на изложбата ще могат да видят филмите-лекции на Галина Павловакоито опровергават поредния предумишлено създаден мит за руския монарх и тесния кръг на императорското семейството.

На 30 септември ще е лекцията „Как да съхраним Любовта в семейството“.

Изложбата и съпътстващите събития се посвещават на 104-та годишнина от убийството на император Николай II и неговото семейство. „Тази изложба не е „зла дума в неподходящо време“, а напомняне за истинската дълбока, всеотдайна и саможертвена любов на руския цар и семейството му към народа и родината. Нашият съкровен мотив е да се оповести Истината и да се открие Пътят на Любовта между Хората!!!“ казват организаторите от Творчески колектив “Утринна звезда”.

За повече информация:

www.за-царя.рф           www.tzarnikolai-2.com