Станислав Стоянов, който е завършил „Приложна лингвистика с френски и испански език“ във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, е водач на листата за кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ във Великотърновски избирателен район. Стоянов е магистър е по „Европейска публична администрация“ от Университета в Лиеж, а по професия е бизнес анализатор.

Втора е Венцислава Йорданова – студент по БФ и професионален кулинар, трета – Александра Трифонова, която е инженер  проектант в австрийска кампания. На четвърто място е Иван Топалов, който работи в търговията и земеделското стопанство. Следват Ивайло Парашкевов, Тихомир Цонев, Иван Драгостинов, Христо Гугучков, инж. Георги Харизанов, Пенчо Пенчев и Златка Донева-Цанева.

Чистотата на въздуха, проблемите с ВиК мрежата необходимостта от изграждане на АМ „Хемус“ и пътя В. Търново – Русе очертаха кандидатите от листата на „Възраждане“ като основни проблеми и приоритети в областта.

На национално ниво партията очертава като приоритет образованието и изразиха несъгласието си неправителствени организации да се месят в учебния процес. От „Възраждане“ ще искат и премахване на делегираните бюджети. Нормализирането на доставките на енергийни ресурси и отношенията с „Газпром“, решаване на демографската криза, необходимост от реформи в здравеопазването са другите проблеми в национален аспект за партията.

Станислав Стоянов посочи, че според техни проучвания „Възраждане“ надхвърля 20% електорално доверие, докато агенциите й дават 8%. Във Великотърновска област партията ще се бори за два депутатски мандата.