Адвокат Людмила Илиева е водач на листата на „Демократична България – Обединение“ с кандидати за народни представители от Великотърновски избирателен район. Илиева допреди броени дни беше областен управител на Велико Търново и при регистрирането на листата в РИК днес тя подчерта, че един от водещите приоритети на ДБ ще е решаването на проблема с безводието в населените места на областта.

Листата на „Демократична България – Обединение“ е събрала доказани професионалисти в сферата на здравеопазването, правото, екологията, бизнеса, изобразителното изкуство и инженерните науки.

 

Листа на Демократична България- Обединение за изборите на 2-ри октомври 2022-ра година в IV-ти МИР Велико Търново

 

Людмила Николаева Илиева– 46 години, адвокат, омъжена, майка на две деца. Два мандата общински съветник в Горна Оряховица, бивш Областен управител на Велико Търново и зам. председател на Демократи за сила България;

Владислав Димитров Иванов– на 51 години, педагог с втора специалност Изобразително изкуство, предприемач от повече от 20 години- занимава се с производство на керамични изделия и хранителни добавки. Основател и член на Да България, член на ИС на местната организация и член на НС на партията. Женен с две деца.

Пенчо Георгиев Пандъков– на 33 години, еколог и хидробиолог, работи като експерт в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие. Завършил е Екология и опазване на околната среда и Приложна хидробиология и аквакултури. Специализира възстановяване на речни екосистеми в Берлин. Докторант в Лесотехническият университет и е сътрудник на Националния природонаучен музей към БАН. Член на сдружение „Балканка“ и „Българско дружество за защита на птиците. Роден в Русе, но израснал в Лясковец и Горна Оряховица.

Мавроди Евстатиев Калеински– е акушер- гинеколог, общински съветник в Общински съвет- Велико Търново и председател на Демократи за силна България във Велико Търново

Любомир Христов Марков– на 56 години, член на Да България, управител на три хотела във Велико Търново.

Илза Начкова Христова– художник на свободна практика, ръководител на детски работилници, опит в дизайна и фотографията, член на неформални граждански групи за активизъм, екология, човешки права и граждански контрол, доброволец в БЧК, член на НС на Зелено движение.

Красимир Тодоров Кръстев– е от град Елена, на 51 години,  инженер по комуникации, председател на Демократи за сила България в града.

Катерина Иванова Милушева– завършила на Факултета за изобразително изкуство във ВТУ- Велико Търново, работи като художник- илюстратор на детски книги и учебни материали и външен лектор по Изобразително изкуство, член на Артгрупа „Дупини“ и Сдружение „Клубът“. Съосновател на детски център „Чисто небе“ за украински деца във Велико Търново.

Силвия Йорданова Маркова– юрист по образование, активист в различни еко- каузи с района и страната. Живее във Велико Търново, член на Зелено движение и член на ръководството на местната организация.

Радослав Чавдаров Иванов– е от град Свищов, на 38 години, образование Финанси. Работи в международна Ай- ти компания като инженер по платформна поддръжка, граждански активист.

Ивайло Владимиров Вълчев– женен с две деца, образование Философия и Политология във Великотърновски университет, от години работи в сферата на енергетиката. Член на Да България- Велико Търново.

Таня Илкова Илиева– е педагог в ОУ Патриарх Евтимий- Велико Търново, член на Зелено движение в града.

Красимир Антонов Труфев– на 37 години от град Велико Търново, образование Бизнес и администрация, Магистър по Счетоводство и контрол, мениджър в български и международни компании, и предприемач. Член на ръководството на Демократи за силна България в община Велико Търново.

Иван Маринов Христов– биолог с експертиза в управлението на водите и опазване на биологичното разнообразие в фокус върху басейна на река Дунав. Магистър по Екология и втора магистратура- хидробиология и опазване на водите. Член на Зелено движение. Работи от три години към WWF, член на Сдружение За дива природа Балкани.

Калоян Милков Янков– работи като адвокат в областта на дружественото и вещното право и гражданския процес. Депутат от 45 и 46-то Народно събрание, като е бил Председател на Комисия Росенец. Общински съветник в мандат 2019/2021 в ОС- Велико Търново. Член на Да България,

Димитър Пламенов Къцарков– на 26 години, Магистър по Международно право, завършил е „Политически науки“ в Йерусалимския университет в Израел, Докторант по „Международна сигурност“ от Университета в Лайден, консултант на частна практика.